Mijn uitstel van betalen verloopt, wat moet ik doen?

Sinds maart is het voor ondernemers, die in financiële problemen zijn gekomen door de coronacrisis, mogelijk bijzonder uitstel van betalen aan te vragen. Het uitstel van betalen is in eerste instantie voor een periode van 3 maanden. Het is mogelijk dit uitstel te verlengen.

Verlenging

Indien het verleende uitstel voor 3 maanden niet toereikend was, kunt u verlenging aanvragen. Bij het verlengen dient u te verklaren er alles aan te doen om de liquiditeitspositie van de onderneming te behouden of te versterken. Wanneer bij de initiële aanvraag de belastingschuld € 20.000 of meer was, is er bij de aanvraag tot verlenging een liquiditeitsprognose en een derde verklaring vereist. Wordt u verlenging toegekend, dan heeft u dus voorlopig nog uitstel van betaling. Het aanvragen van verlenging van het uitstel is mogelijk tot 1 januari 2021.

Geen verlenging

Loopt het uitstel van betalen af en vraagt u geen verlening aan, dan dient u de verschuldigde belasting vanaf de eerstvolgende aangifte tijdig te voldoen. Voor de belastingschuld waarvoor u uitstel heeft aangevraagd, ontvangt u in december 2020 een betaalvoorstel.

Tijdspad

Zie onderstaande het tijdspad inzake het uitstel van betalen.

Menu