Uitstel van betaling aanvragen

Één van de maatregelen uit het noodpakket inzake Corona is het aanvragen van uitstel van betaling van belastingen. U kunt uitstel van betaling aanvragen via een versoepelde regeling. Deze versoepelde regeling geldt tot 1 september 2020. Lees hier hoe en wanneer u uitstel van betaling aan kunt vragen.

Voor welke belastingsoorten?

U kunt bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw), assurantiebelasting, kansspelbelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen, accijns en verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken.

Wanneer vraagt u uitstel aan?

Voor de aanslagen inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw) kunt u per fiscaal nummer in één keer uitstel aanvragen zodra er één aanslag is.

Voorbeeld omzetbelasting: stel wij verzorgen voor uw BV de aangifte omzetbelasting over het 1e kwartaal. U ontvangt van ons de aangifte met het te betalen bedrag. Betaalt u deze niet uiterlijk 30 april 2020, dan ontvangt u een naheffingsaanslag. Er is nu een aanslag, dit betekent dat u uitstel van betaling aan kunt aanvragen voor een periode van 3 maanden. Dit uitstel geldt niet alleen voor de omzetbelasting maar bijvoorbeeld ook voor de loonbelasting en vennootschapsbelasting (het is dus niet mogelijk om al op basis van de aangifte omzetbelasting uitstel aan te vragen) 

Hoe vraagt u uitstel aan?

Het vragen van uitstel van betaling kan middels een schriftelijk verzoek of online. Online vraagt u uitstel aan via deze link. U heeft hiervoor enkel een DigiD nodig. Na het inloggen vragen ze u om de volgende gegevens; RSIN/BSN, adresgegevens bedrijf en gegevens contactpersoon.

Beschikt u niet over een DigiD? Of vraagt u om een andere reden het uitstel liever schriftelijk aan. Bekijk dan deze link.

Melding betalingsonmacht

De Belastingdienst ziet het verzoek tot uitstel van betaling meteen als melding betalingsonmacht. Een ‘losse’ melding van betalingsonmacht is dus niet nodig.

Heeft u vragen over het aanvragen van uitstel, of heeft u voor een periode langer dan 3 maanden uitstel nodig? Neem dan contact met ons op.

Menu