Het Noodloket (TOGS) is geopend

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft gisteren de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze regeling is eerder bekend gemaakt als het Noodloket.

Wat is het?

Het betreft een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro voor bedrijven in direct getroffen sectoren.

Voor wie is het?

Sectoren die nu in aanmerking komen zijn eet- en drinkgelegenheden, bioscopen, haar- en schoonheidsverzorging (onder andere kappers, pedicures, visagisten), reisbemiddeling en reisorganisaties, rijschoolhouders, sauna’s, solaria, zwembaden, fitnesscentra, sportclubs en sportevenementen en bepaalde private culturele instellingen zoals musea, circus, theaters, schouwburgen en muziekscholen. Let op: ondernemingen die aan huis zijn gevestigd, komen niet in aanmerking.

Het RVO kijkt naar de SBI-code van de hoofdactiviteit zoals deze op 15 maart 2020 bekend was bij de KVK. De SBI-code staat op het KVK uittreksel maar kan ook opgevraagd worden op de aanmeldpagina van het RVO (zie link onder aanvragen).

Hoe en waar aanvragen?

Ondernemers kunnen tot en met vrijdag 26 juni 2020 aanvragen indienen via de RVO (link). Voor de aanvraag heeft u onder andere de volgende gegevens nodig: KVK-nummer, SBI-code, bankrekeningnummer, correspondentieadres en contactgegevens. Daarnaast heeft u een eHerkenningsmiddel (minimaal niveau 1) of DigId nodig. Heeft u dit niet? Dan kunt u een intermediair machtigen.

Na de aanvraag

Na toetsing met de KVK en de voorwaarden, wordt het bedrag naar verwachting binnen 2 weken uitbetaald. Controle en handhaving vinden achteraf plaats.

Handige links

Algemene informatie over TOGS

Check hier op basis van uw KVK nummer of u in aanmerking komt, (zie onderaan de pagina)

Komt u niet in aanmerking, en bent u van mening wel in aanmerking te komen, dan kunt u dit melden (oude link)

Onjuiste SBI, nieuwe link

Inlogpagina om een TOGS aanvraag in te dienen

Mocht u vragen hebben over deze of andere regelingen, neem dan contact met ons op. Wij zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar.

Menu