Voorwaarden voor het vragen van uitstel van betaling versoepeld

Het kabinet heeft de voorwaarden voor het aanvragen van uitstel van betaling voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting verder versoepeld. De aanvullende verklaring van de accountant, de derdenverklaring, is niet langer nodig. Dit staat in een brief die staatssecretaris Vijlbrief op donderdag 19 maart heeft gestuurd naar de Tweede Kamer:

”Iedere ondernemer die door de coronacrisis in financiële problemen is gekomen, komt in aanmerking voor uitstel van betaling van zijn belastingschuld. Een ondernemer kan het verzoek om uitstel van betaling indienen door een brief te sturen naar het adres dat op de website van de Belastingdienst staat vermeld. Vanaf het moment dat de ondernemer zich meldt, wordt de invordering van zijn belastingschulden voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting/btw en loonbelasting direct stopgezet.”

Uitstel van betaling gaat meteen in

 

De invordering wordt meteen stopgezet. Dit betekent dat de ondernemer meteen uitstel van betaling krijgt. Voor uitstel langer dan drie maanden is aanvullende informatie nodig. Het kabinet onderzoekt nu welke informatie nodig is en hoe deze zo eenvoudig mogelijk kan worden aangeleverd.

Wanneer kunt u uitstel van betaling aanvragen?

U kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffingen uitstel aanvragen. Dit betekent dat u wanneer u aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, u het uitstel kunt aanvragen.

Uiteraard helpen wij u hier graag bij.

 

Menu