Header diensten

Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies voor ondernemers

De financiële adviseurs van WEA Rivierenland bieden u financieel advies over ondernemen, zoals over de bedrijfsopvolging, overnames, een bedrijf kopen, fusies en informatie over rechtsvormen en holdings.

De accountants en belastingadviseurs van WEA Rivierenland zijn ondernemers en kijken vooruit. Wij zoeken steeds weer naar slimme en nieuwe mogelijkheden, dat betekent dat u altijd actuele inzichten hebt en gefundeerde beslissingen kunt nemen over onderwerpen binnen uw bedrijf als:

  • Bedrijfsopvolging
  • Overname en bedrijfswaarde
  • Fusie
  • Rechtsvorm
  • Subsidie
  • Financieringsadvies
  • Due Diligence
  • Bedrijfseconomisch advies

Wilt u een bedrijf kopen of een onderneming verkopen?
Door WEA Rivierenland in te schakelen bij het kopen van een bedrijf helpen wij u zodat u de juiste waarde van de onderneming krijgt, bijvoorbeeld met behulp van verschillende waarderingsmethoden waaronder Discounted Cash Flow (DCF). Zo voorkomt de financieel adviseur onaangename verrassingen. De onderneming wordt volledig doorgelicht met behulp van due diligence onderzoeken. Met een degelijk bedrijfsadvies weet u zeker waar u aan toe bent als u een bedrijf wilt kopen.

Bedrijfswaarde bij verkoop
Bij verkoop van een bedrijf berekent de financieel adviseur de waarde van uw onderneming. Ook op andere momenten kan een waardebepaling belangrijk zijn, zoals bij onverhoopt overlijden, een echtscheiding, als een nieuwe firmant wil toetreden, bij het inbrengen van de onderneming in een besloten vennootschap en dergelijke.

Bedrijfsopvolging
Vindt er een bedrijfsovername plaats door bedrijfsopvolging omdat u een familiebedrijf heeft? WEA Rivierenland kan u al in een vroeg stadium bijstaan met advies. We nemen met u de mogelijkheden door en adviseren u bij de besluitvorming. Bedrijfsopvolging moet een voor alle partijen goed gevoel geven. We kijken daarbij graag met u mee vooruit.

Rechtsvorm
Welke rechtsvorm past het beste bij uw bedrijfsactiviteiten, WEA Rivierenland adviseert u over de beste rechtsvorm, van vennootschap onder firma, besloten vennootschap tot een eenmanszaak. We denken met u mee voor nu en voor de toekomst.

Holding
Past een holding bij uw bedrijfsactiviteiten en wat levert het u aan voordelen op? “Eén bv is geen bv”, een holdingstructuur is vaak een betere oplossing. De verkoop van de werkmaatschappij is hierdoor belastingvrij en makkelijk te realiseren. Een holdingstructuur zorgt dat u het risico van uw onderneming spreidt. WEA Rivierenland adviseert u over de beste keuzes, nu en in de toekomst.

Neem direct contact op

Versturen