Uw contactpersoon

Neem contact met mij op  Fiscale dienstverlening

  U kent die momenten wel waarop u zich afvraagt wat nu fiscaal handig is. Die nieuwe personenauto die u wilt kopen, moet dat een auto van de zaak worden, of is privé aanschaffen toch voordeliger?  Het bedrijfspand dat u gaat aanschaffen, doen we dat in de Holding, of toch liever in een Vastgoed BV?  Het bedrijf zo fiscaal gunstig mogelijk overdragen aan de volgende generatie, hoe en wanneer moeten we daar voorbereidingen voor treffen?  Met die vragen kunt u terecht bij WEA Rivierenland.  Ook wanneer u zich deze vragen niet stelt, monitoren wij alle wijzigingen in fiscale wet- en regelgeving en adviseren u pro actief als er wijzigingen zijn die voor u interessant zijn. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor de (verplichte) fiscale aangiftes.

  Winstbelasting

  Natuurlijke personen (eenmanszaken en VOF) betalen inkomstenbelasting over de belastbare winst. Rechtspersonen (BV en NV) betalen vennootschapsbelasting. Wij helpen u graag bij het verzorgen van deze aangiftes. Maar veel belangrijker is de fiscale optimalisatie door bijvoorbeeld het herstructureren van uw onderneming (en), het plannen van uw uitgaven en gebruikmaken van fiscale faciliteiten.

  Taxplanning vereist een grondige kennis van alle fiscale wet- en regelgeving en het vereist inzicht in de plannen voor uw bedrijf en de wensen en behoeften van u persoonlijk. WEA Rivierenland heeft hiervoor alle kennis en ervaring in huis.

  Fiscale wet- en regelgeving is voortdurend aan verandering onderhevig. Uiteraard volgen wij dit nauwgezet om te zorgen dat u hierop goed kunt anticiperen. Wij signaleren wijzigingen in fiscale wet- en regelgeving en communiceren de gevolgen voor u en uw onderneming pro-actief met u.

  Loonbelasting

  WEA Rivierenland heeft alle kennis rondom loonbelasting en sociale premies in huis. Deze kennis wordt uiteraard vooral aangewend bij vraagstukken die spelen rond de beloning van uw medewerkers.  Zie hiervoor onze dienstverlening onder Personeel & Salaris.

  Omzetbelasting

  De aangifte omzetbelasting, ofwel BTW-aangite, is een routine die maandelijks of per kwartaal moet plaatsvinden. Wij verzorgen deze aangiftes graag voor u. Ondertussen kunnen er buitengewoon complexe BTW-vraagstukken ontstaan waarbij fiscaal advies van hoog niveau gewenst is. Onze fiscalisten zijn u hierbij graag van dienst.

  Schenken en erven

  De wetgeving bevat interessante vrijstellingen op het gebied van bedrijfsopvolging of bijvoorbeeld het schenken wanneer uw kinderen een huis kopen. In sommige gevallen is het fiscaal interessant om te schenken aan uw (klein) kinderen. Dit voorkomt latere heffing van erfbelasting. Wij ondersteunen u graag bij het aangeven van uw schenk- of erfbelasting of het opstellen van een gedegen schenkingsplan.

  Overdrachtsbelasting

  De overdrachtsbelasting speelt niet alleen bij het kopen van een woning een rol. Ook bij het herstructureren van ondernemingen en bedrijfsoverdrachten is de overdrachtsbelasting van belang. Wij besteden daarom in onze advisering aandacht aan de gevolgen voor de overdrachtsbelasting.

  Menu